~inwestor

Ostatnio w jednym czacie wmawiał zarządowi, że będzie dobrze, gdzie zarząd wyraźnie dawał do zrozumienia, że idą gorsze czasy. Cóż, może wiedział lepiej, ale ja jednak wierzę zarządowi, wyniki za 3Q potwierdziły moje i zarządu obawy ;) Często pomija istotne kwestie przy analizach. Albo niewiedza albo ślepota albo ???

Ciekawe czy ma akcje spółek, o których robi "analizy". Uczciwe byłoby podanie na początku takiego filmiku "kupiłem tyle akcji po takiej cenie", tyle że to i tak nieweryfikowalne.

Uczciwie byłoby też po pomyłkach i spadkach wartości akcji np. o 80% wrócić do tej "rewelacyjnej" firmy i zmierzyć się ze swoją poprzednią analizą. Każdy może się mylić, ale nie każdy chce się do tego przyznać.

A co z tematem, że nie poleca małych i niepłynnych spółek? Jak widać chwilową płynność można zapewnić filmikiem. Pytanie tylko co z pelikanami, ale jeśli ktoś nie potrafi myśleć samodzielnie to mi go nie żal :D

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.