~mn

bardzo dobrze i rozsądnie jest zarządzana ta spółka.
Wydaje mi się, że na najbliższej korekcie obecnego wzrostu można spodziewać się powrotu w okolice ostatniego minimum i podwójnego dna (to bardzo niesprawiedliwe, ale z tym się liczę). Jeżeli tak się stanie to kupię drugie tyle co mam. Po kilku latach z samej dywidendy powinno się zwrócić.
Mam 3 spółki, których właścicielami są osoby prywatne (oprócz Atal jeszcze Mirbud i Cognor). Jednak widać, jeżeli jest prywatny właściciel z głową na karku, to są znacznie lepiej zarządzane niż wtedy, gdy właścicielem jest jakiś podmiot, dla którego to jeden biznes z wielu. Ale znacznie gorzej są postrzegane niż rynek. Trudno to zrozumieć. Może rynek widzi zwiększone ryzyko związane z takim jednoosobowym przywódctwem.
Porównaliście tu Atal do Domdev (gorzej wyceniany pomimo znacznie lepszych wskaźników), a Mirbud jest znacznie niżej oceniany przez rynek niż wszystkie praktycznie firmy z budowlanki (a do lidera Budimex to jest przepaść). Cognor to inna bajka, chociaż wyniki ma kosmiczne.
Ale to się zmieni mam nadzieję. I te rewelacyjnie zarządzane prywatne firmy dadzą ponadprzeciętnie zarobić.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.