Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na pierwszy ogień pójdzie moja ukochana społka, na której zarobiłem krocie - 11 Bit Studio.
Kapitalizacja
- 11 Bit to 1.250.000.000 zł (1,25 mld zł)
- Cherry to 20.700.000 zł (20,7 mln zł)
czyli ponad 60,38 raza więcej niż Cherry !!!
Przychody w III kwartale 22
- 11 Bit to 13.810.000 zł (13,81 mln zł)
- Cherry to 1.960.000 zł (1,96 mln zł)
czyli ponad 7,06 raza więcej niż Cherry - TYLKO!!!
Zysk netto w III kwartale 22
- 11 Bit to 4.880.000 zł (4,88 mln zł)
- Cherry to 1.500.000 zł (1,5 mln zł)
czyli raptem 3,25 raza - TYLKO !!!
Zysk netto po 9 miesiącach 22
- 11 Bit to 19.970.000 zł (19,97 mln zł)
- Cherry to 2.830.000 zł (2,83 mln zł)
czyli raptem 7,05 raza - TYLKO !!!
W dzisiejszym raporcie za III kwartał Zarząd 11 Bit przyznał, iż znacząca część zysku netto to odsetki z lokat bankowych i funduszy inwestycyjnych a nie z produkcji gier!!!
Dlatego zrozumcie, że Cherry Pick to mega niedowartościowana (chwilowo) spółka na polskiej giełdzie. Wiele wskazuje na to, że kolejne kwartały również będą rekordowe. Jest spora szansa, że zysk netto za 2022 r. przebije poziom 3 mln zł a kto wie może i...
I tu wracam do mojej przygody z 11 Bit Studio. Kupowałem jej akcje przed TWOM, gdy na forach internetowych pisano, że to bankrut, że gra się nie uda itp. Średnią miałem 7,77 zł i momentami traciłem ok. 15% kapitału. Jednak zostałem, czytając ludzi z branży, którzy twierdzili, że to co pokazują to będzie mega strzał. I tak się stało. Mogłem sprzedać od razu po chwili po 77 zł jak wielu. Ale nos mi mówił, że to bardzo dobrze zarządzana spółka, która pieniądze na TWOM zdobyła dzięki... biznesowi właśnie z APPLE. Poczekałem prawie do punków. Sprzedałem poniżej 500 zł. Czekałem 3,5 roku ale się opłaciło. Swoje pierwsze pieniążki zainwestowane w akcje Bitów pomnożyłem prawie 64 razy !!! Opłacało się. Tutaj mam swój wstępny target, ale jeśli kolejne raporty będą takie jak myślę a spółka nie odwali żadnego numeru to rok, dwa i będziemy walczyć o nowe maxima pow. 220 zł. Tak więc nie mówcie abym pisał codziennie. Ja mam już akcje perły. Spokojnie czekam na swoje. A to czy wy bawicie się w kółka, czy nie, to wasza sprawa. Pozdrawiam.