Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mysle, ze nie ma haczyka, no moze tylko ze to NC a nie rynek główny. Niestety w tym momencie na GPW jest sporo spółek z karykaturalnym C/Z (2-5), w tym momencie C/Z jest ponad dwukrotnie nizszy niz historyczny, a bywal juz na poziomach czterokrotnie wyzszych w przeszlosci. Dla mnie juz fakt ze nie bylo wywalania po raporcie jest dobrym prognostykiem na przyszłość. Jezeli wyplacona dywidenda za 2021 wynosila 35gr a zysk netto za 2022 zapowiada sie o 50% wyzej to ja jestem spokojny.
Osobiscie akcje trzymam, przekonuje mnie dotychczasowa historia firmy, osoba prezesa zwiazanego z firma od poczatku, i coraz lepsze wyniki finansowe oraz sposob w jaki spolka jest zarzadzana, wydaje mi sie ze tutaj to kwestia cierpliwosci, kilku kwartalow a miedzy czasie przyzwoita dywidenda.