Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja również nie wiem jak jest na pewno, ale wystarczy spojrzeć na fakty, by stwierdzić oczywistą oczywistość, że od wyjścia hawe z giełdy, notorycznie łamane jest prawo i nie ma nikogo, żadnej instytucji, która powinna się tym zająć, choćby obowiązek wydania "odcinka zbiorowego akcji"? A może, to nie jest obowiązkiem spółki a my błądzimy jak we mgle, albo utworzenie rejestru akcjonariuszy, może to też nie jest obowiązkiem, już nie wiem nic. Kupiłem akcje i w jakimś ułamku procenta, jestem właścicielem, kto pilnuje mojej własności w państwie prawa? Panie Ziobro, czy to nie pan?