Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Mało prawdopodobne aby emisja była poniżej 1,1 a to dlatego że tu wartość nominalna akcji wynosi 1 zł oznacza to że dochód z emisji jest zaksięgowany w wysokości 1 akcji=1 zł na kapitale założycielskim a to co ponad wartość nominalną na kapitał zapasowy z którego spółka może swobodnie korzystać . Osobiście uważam ze emisji nie będzie spółka zasili się dochodem ze sprzedaży akcji z oferty profesora i funduszu . A kto kupi wg mnie może być to np syn profesora wtedy cena będzie niewiele wyzsza niz emisyjna ale spółka całos czyli ok 9 mln będzie miała w kapitale zapasowym bo nie jest to nowa emisja.Jezeli mam racje to kurs będzie zbijany tak aby cene zakupu akcji przez syna była na poziomie rynkowym. Jednak to tylko takie moje luźne przemyślenia .