~crayzee

Ja trochę zredukowałem, ale niewielki pakiet jeszcze trzymam.
Problemem jest dla mnie CEO. Pracuję trochę ze startupami i niestety widać, jak bardzo mentalność "dowódcy" potrafi zabić najlepsza strategię.
Wiem, jaka jest sytuacja rynkowa. Ale w trudnej sytuacji rynkowej taki Datawalk prze do przodu i realizuje cele. Nawet, jeśli opóźnia się breakeven i trzeba robić dodatkowe emisje, to komunikowane akcjonariuszom mocne przeświadczenie zarządu, że strategia idzie w dobrą stronę, wzmacnia zaufanie i pozwala zamykać kolejne rundy finansowania. A tutaj mam wrażenie, że jak tylko coś poszło nie po myśli CEO, to zamknął się w sobie i nie wie, co ma dalej robić. Obiecał komunikację akcjonariuszom i siedzi cicho - a co by szkodziło nawet przyjść ze złymi wieściami?
Coraz bardziej mam wrażenie, że kompetencji tam wystarcza jedynie do zarządzania przeciętnym software house, bez możliwości zdziałania czegoś więcej.
Z drugiej strony - ten projekt to jednak startup. Moje doświadczenia pokazują, że projekt można uwalić, nawet jesli pomysł jest genialny. Wystarczy, że nie będzie komu zrobić do niego genialnej egzekucji.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.