Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
~Tom [89.64.88.*]
To jest wróżenie z fusów. W takich warunkach naprawdę trudno cokolwiek przewidzieć (wojna, inflacja i stopy procentowe, spowolnienie gospodarcze i kryzys energetyczny), wiele czynników które w zależności od scenariusza będą wpływały mocno in plus lub in minus.
Nie spodziewam się kursu niższego niż dzisiaj (okolice między 11 a 13). Tj. bez kolejnych negatywnych informacji, znacząco zmieniających in minus sytuację spółki nie widzę dużej przestrzeni do dalszych spadków. Co oczywiście nie wyklucza, że kurs może mimo wszystko pójść niżej.
Na plus sytuacje mocno może zmienić zakończenie wojny i powrót kapitału na giełdy. A jakie są na to szanse to sam sobie musisz odpowiedzieć.
Dodatkowo oczywiście mocnym impulsem in plus powinny być pozytywne wyniki współpracy z gMedel i Metaceutic i np. pojawienie się nowego inwestora. Moim zdaniem mogą to być sygnały które dadzą impuls do powrotu ponad 17-20 zł.
Jak spółka zrobi się atrakcyjna pod spekulacje (potrzebny wolumen i odbicia), to znowu może zacząć się gra w kierunku 30 i dalej.
Stąd, ja nie próbuję nawet zakładać jaki będzie kurs w marcu 2023. Mnie obchodzi jaki będzie stan projektów w styczniu 2023, a potem jak to będzie się rozwijało, w perspektywie 2 lat widzę szansę na ustanowienie fundamentów pod kurs będący kilkukrotnością tego co jest dzisiaj. I pod to inwestuję. Ale ja mam czas... ten model i podejście spekulantowi może zupełnie nie pasować.