Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
>>> odsprzedać i odkupić = zrealizować stratę jak wcześniej pisałem bo pierwsze wychodzą akcje które sa pierwsze kupione i trzymać trzeba sie zasady jak realizujesz zyski to i realizuj straty ( to też są wymierne pieniądze ) O, nie wiedziałem. Czyli, trzeba wystawić ofertę sprzedaży oraz ofertę kupna jednocześnie? Czy jak to ma wyglądać? Wydawało mi się (jestem laikiem), że wystarczy tylko dokupić, a uśrednienie robi się "samo". Czyli jeżeli ktoś dokupi tylko akcję, to zapłaci więcej podatku, niż by zrobił to na zasadzie sprzedaży (strata) oraz późniejszego kupna (i ew. zysk)?