Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie powiedziałem, że sprzedadzą 2 mln w pełnej cenie, bo nawet nie wiemy w ogóle co to będzie. Napisałem ile mniej więcej jest potrzebne do osiagnicia break-even na takim projekcie. Przy dobrym pomyśle i realizacji to 2mln kopii w bieżących czasach to nie jest tak kosmiczny i odległy cel. Co do drugiego pytania - tak myślę, że bez kontraktu z TakeTwo jest szansa, że zrobią ok 50mln zł na zysku netto. Kontrakt, ze Square Enix to pewnie ok 70 mln zł przychodów w drugiej polowie roku, zakładałbym marzę netto ok 25%, to jest ok 17.5 mln zysku. Dodatkowo jeszcze jakaś drobna kontrybucja z Incuvo i Game On i przychody finansowe netto. Ze 135mln zł mogliby już trochę zysku na lokacie zrobić. W przylszym roku zakładałbym pewnie trochę większe przychody od SE bo powinni już być w fazie produkcyjnej z większym zakresem prac - szacowałbym ok 150mln w przyszłym roku, marza 25% - czyli jakieś 38mln. Ponownie, jakaś kontrybucja z Game On, Incuvo i na "finansówce". Pamiętaj, że nakłady na prace rozwojowe nie idą przez wynik. Chętnie poznam Twoje argumenty za tym, że takie wyniki są nieosiągalne.