Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2022-09-15 o godz. 23:00 ~200mln napisał(a):
> Poprzyj argumentami że spółka GNG to śmieć.
> > Konkrety na stół.
określenie "śmieć" dla danej spółki, to jedynie moje odczucie subiektywne. Mam w aplikacji Biura Maklerskiego zakładkę pod nadaną przeze mnie nazwą "śmieci", gdzie monitoruję notowania spółek, które w swoim czasie wsławiły się spektakularnymi ruchami cen po cenotwórczych oszukańczych komunikatach zarządów tych spółek, a potem spadały jak kamień. GENRG ma na tej zakładce "towarzystwo" takich spółek jak FLUID, DREWEX, EFE, SOFTBLUE, INNOGENE, INFOSCAN, GOVENA, INVENTI (BRAS), UNITED, HETAN, YOLO, CFI, HAWE itp. większość to groszówki, część już upadła lub jest zawieszona bądź wykluczona z obrotu.
związki pomiędzy HAWE, STARHEDGE, CFI, DREWEX, UNITED, INVENTI i GENRG są oczywiste.
jeżeli uważam, że coś wg mojego subiektywnego odczucia jest "obrzydliwe" lub zasługuje na miano "śmiecia" , a ktoś inny uważa,że jest to "wspaniałe" lub "perełka", to cóż - z gustami się nie dyskutuje.
jeden powie, że akcje wzrosły z 6gr na 30gr więc jest dobrze, drugi, że spadły z 2 zł na 30 gr więc musiało być coś źle ze spółką.
jest pojęcie "junk stocks" i część spółek z listy powyżej jak najbardziej do tego pojęcia pasuje.