~Zzzzzzzz

Agroholding KSG Agro rozpoczęło produkcję marmurkowej wieprzowiny - po raz pierwszy na Ukrainie w produkcji przemysłowej. Zostało to zgłoszone w firmie. "Marmurowa wieprzowina jest mięsem specjalnej rasy świń, w naszym przypadku - kanadyjskiej genetyki Genesus, która ma szczególne cechy smakowe i jakościowe" - powiedział Ihor Ushakov, dyrektor Strong-Trade LLC, który jest odpowiedzialny za hodowlę świń w KSG Agro biznes. - To jaśniejszy kolor mięsa i charakterystyczne dla tej rasy tłuste smugi, które zatrzymują soki mięsne i sprawiają, że struktura wieprzowiny jest bardziej miękka i soczysta." Mówimy o niezwykłej wieprzowinie z segmentu premium, która idealnie nadaje się np. do przyrządzania kebabów i innych rodzajów grilla – dodał. Przy odpowiednim zamrożeniu (od 0℃ do +4℃) marmurkowa wieprzowina nie nasiąka wilgocią. Jeśli zwykła wieprzowina daje wzrost wody do 4% po zamrożeniu, to wieprzowina marmurkowa - dziesięciokrotnie mniej - tylko 0,4%, pozostając bardziej miękka i smaczniejsza. „Tegoroczne trendy w przemysłowej hodowli trzody chlewnej przewidują stały wzrost liczby kilogramów mięsa na lochę. Producenci mogą być rozumiani: walczą o redukcję ilości i kosztów, ale rezultatem tej rasy jest to, że wieprzowina nie różni się szczególnie pod względem właściwości i struktury na rynku, jak ma to miejsce w przypadku tego samego kurczaka czy indyka, - – wyjaśnił szef działu hodowli trzody chlewnej KSG Agro, dyrektor „Strong-Invest” Wasyl Starobor. - Marmurowa wieprzowina, którą zaczęliśmy produkować w związku z odnowieniem stada świń kanadyjskich Genesus , to przypadek szczególny. Świnie o tej genetyce mają wysoki status zdrowotny, a ich soczyste mięso, zwane marmurowym, miękkie i soczyste, zachowuje niezrównane właściwości smakowe zarówno podczas chłodzenia, jak i podczas gotowania. Z wyglądu wieprzowina marmurkowa - jasna i marmurkowata dzięki specjalnym żyłkom mięsnym - jest bardziej atrakcyjna niż zwykła - dodał. Według Wasyla Starobora do końca roku produkcja marmurkowej wieprzowiny osiągnie 25 ton miesięcznie, a kolejny wzrost produkcji przemysłowej nastąpi w 2023 r. – miara odnowy stada trzody chlewnej. W pierwszym etapie KSG Agro planuje dostarczać wieprzowinę marmurkową do luksusowych sklepów sieci handlowych, w których prezentowane są również produkty premium. Zostanie on oznaczony w specjalny sposób.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.