Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Skoro akcje są przenoszone do innej spółki głównego akcjonariusza to wydaje się że właściciel się nie zmienia prawda ? Podmiot dominujący wobec papapol się przecież nie zmienia . Skoro tak znasz przepisy skieruj mnie na przepis który to wyjaśnia bo ja do końca nie jestem pewien. Przenoszenie akcji po swoich podmiotach daje ten sam skutek co np zmiana właściciela ? 2 kwestia to czy większościowy mając świadomość wyżej wymienionego obowiązku robił by jakieś takie przesunięcia czysto formalne i przez to musiał ponosić koszty wezwania deponowania pieniędzy ? A jeszcze kwestia progu 90 procent głosów co to za próg ? Nie znam ani to przymusowy ani co co to jest 90 procent ?