Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
wy tak na powaznie czy naprawde sie nie znacie nic a nic na wycenach spolek i porownywaniu kapitalizacji?
Bo juz nie wiem czy na bankierze non stop tylko troluja zeby nagonic w jedna lub druga strone czy naprawde taki brak edukacji?
w skrocie Drago ma "tylko" 1 milion akcji wydanych, gdzie BKD games ma ich w zaokregleniu 2,5 miliona. wiec kapitalizacja BKD x2,5 = około 42 miliony PLN wiec w sumie nie najgorzej w porownaniu do Drago i w zwiazku z tak niskim wolumenem na BKD.
Ogolnie w obu spolkach widac wyrazny trend spadkowy mimo dobrych raportow od poczatku tego roku i nie jest to nic dziwnego bo wynika to z ogolno swiatowych lęków przed recesja + wojna na UKR która też sie do tego przyłożyła.
Jak w sumie widac z ostatnich tygodni zaczyna giełda powoli nadrabiac ostatnią panikę i kto kupił jedna czy druga spółke po promocyjnych cenach miesiac dwa temu ten moze spokojnie czekac na zyski długo terminowe.
Drago moze byc bardziej popularna spółką na dany moment ale nawzajem sobie nie szkodza w zaden sposob i poprostu przy BKD trzeba wiecej cierpliwosci i w sumie tyle. ja po ostatnich promocjach na BKD usredniłem w dół i w sumie jestem na zielono i innym cierpliwym również tego życze.