Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja nie chcę się kłócić, bo widać że na forum płynie rzeczowa i merytoryczna dyskusja.
Niestety jeżeli nawet analityk na biznesradarze dał taki tytuł artykułu o ECT to większości akcjonariuszy już nic do decyzji nie potrzeba:
Silny wzrost przychodów Eco5tech w II kw 22 r., przy słabszych zyskach
https://www.biznesradar.pl/a/111778,silny-wzrost-przychodow-eco5tech-w-ii-kw-22-r-przy-slabszych-zyskach
Jeżeli tu zacznie się lawina i przez kilka miesięcy jakiś grubszy zawodnik skupi po 2,3-2,6zł - to on po dobrych wynikach po IV kwartale ustawi samoodnawiający się baton na limicie 2,99zł i skasuje swoje 30-35%, aż mu się limit nie wyczerpie, a ludziom się skończy ochota do walki o wzrost i entuzjazm. Widziałem to już kilka razy ...
Jest to bardzo realny scenariusz, ale w tej chwili nikt go poważnie nie traktuje. Spółka nas ładnie ugotowała tą zaliczką i pewnie przyszłą także ...