~Rufa

Dlaczego tak uważacie że do góry ? Spółka między jesienią a wiosną kosztowała 7 zł mimo że była bogatsza o 50 mln . Teraz straciła 50 mln a akcji jest tylko 1.7 mln mniej. Konsekwentnie to ona powinna się koło 6 zł ustabilizować. Trzeba też brać pod uwagę że między jesienią a wiosną oni jeszcze coś sprzedawali mieli jakiś zysk a mimo to wycena była na 7 zł i też wiadomo bylo że będzie skup przecież go zapowiadali. Teraz też niby jakiś skup będzie ale już nie ma tyle gotówki co było. Nie ma żadnych racjonalnych powodów żeby twierdzić że będzie rosło . Zacznie rosnąć jak ogłoszą kolejny skup wtedy posiadacze zarobią . Ale to prawdopodobnie dokładnie za rok może na wiosnę. W między czasie jak historia pokazuje wycena będzie beznadziejna . Ja twierdzę że między 6 a 7 aż do info o skupie. W tym roku impulsem było umorzenie akcji i wniosek funduszu . Teraz mają wszystko przygotowane więc kwestia tylko jednego info i tyle i odcina od 6 zł na 10 . Więc można siedzieć bo nie znacie dnia ani godziny a niejaki cpd. twierdzi że skup jeszce na jesieni choć nie ma do tego żadnych argumentów ale historia pokazuje że skup jest raz w roku . Walne zgromadzenie przy okazji zatwierdzania sprawozdania za ubiegły rok klepie też skup tak jest co rok. Więc każdy już niech rozsadzi sam czy zamraża kapitał na być może prawie rok. W raportach tu nic ciekawego nie będzie bo co niby jak już nie ma co sprzedawać ? Że zaczną przekształcać biura na mieszkania w jednym z biurowców ? To żadne info nie zmieni kursu. Ja sprzedałem swoje na otwarciu w poniedziałek nic nie ukrywam taka strategia musiałem tak zrobić bo tu zawsze po skupach tylko stagnacja to jest rok w rok. Ale nie twierdzę że zła po prostu zamierzam wrócić na wiosnę . Chciałbym żeby ktoś podał jakieś logiczne składne argumenty dlaczego twierdzi się że skup jeszcze w tym roku ? To sam kupię chętnie natychmiast jak ktoś poda takowe.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.