~BBI

Dnia 2022-08-02 o godz. 13:00 ~BBI napisał(a):
> Ho, ho! prawie 4 godzin handlu, a wolumen obrotów wynosi 362 akcje o wartości 1911 złotych. To tylko spekulacja spekuły, manipulowanie kursem, żeby wywołać mini hossę na tym papierze. Ale nic z tego nie będzie. prezes i kumple od lat starają się. żeby odstraszać inwestorów. Wystarczy popatrzeć na zmniejszający się majątek, zwiększające się wynagrodzenie członków zarządu, nieustanne długi obligacyjne orz rzadko pojawiające się zyski, które w całości idą na spłatę zobowiązań, na pensje zarządu, koszty ogólne zarządu oraz kolejne, nieopłacalne (dla akcjonariuszy), długotrwałe i kosztowne inwestycje. Nieustanne emisje obligacji, o co dbają członkowie zarządu, powodują, że o żadnej dywidendzie mowy nie ma i nie będzie. Po co zatem kupować akcje BBI? Dla dywidendy, której spółki nigdy nie wypłaciła i póki będą obligacje, nie wypłaci? Oczywiście, że nie. W celach spekulacyjnych, ponieważ spółka jest bardzo płynna, zainteresowanie akcja jest ogromne, więc łatwo jest akcje kupić, a jeszcze łatwiej sprzedać z zyskiem?:) Oczywiście, że nie. Kto zatem ma akcje kupować od drobnicy, która tu bajdurzy na forum o wybiciu do 10 złotych? No kto? :) Żaden OFE się tutaj nie pojawi, a obecne tu FIZy prawdopodobne służą temu, czemu służył FIZ AF. Komu zebrane z rynku akcje po atrakcyjnej cenie sprzedał FIZ AF? Członkom zarządu, czyż nie? Do kogo należy FIZ AF? Ja podejrzewam, że do członków zarządu. I wszystko jest koszer i tenteges, czyż nie. Kto się bogaci na działalności spółki? Akcjonariusze? Oczywiście, że nie, ponieważ nigdy nie dostali złamanego grosza od spółki. Tylko prezes i kumple oraz obligatariusze zarabiają na fakcie, że spółka prowadzi działalność. Kiedy ten proceder się skończy? Wtedy, gdy skończy się majątek spółki, to znaczy prezes wypłaci sobie i kumplom ostatni grosz z kasy spółki, a wszystkie aktywa zostaną sprzedane. Taki jest mój scenariusz, taka jest moja spekulacja.:)

Jaki mamy wolumen obrotów na godzinę przed zakończeniem handlu? 557 akcji o wartości 2921 złotych. Popatrzcie na spółke Warimpex. Ten los czeka również BBI.
Taka jest moja spekulacja.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.