Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
kolega błądzi
nie rozumie jednego - jaka obecnie jest kapitalizacja obu spółek
cdr 10 mld
pli 80 mln
tak na zdrowy rozum to w takiej sytuacji od cdr powinno się oczekiwać zysków ok 100 razy większych
powiedzmy 10 mln pli to ok miliarda cdr?
czy pli zarobi szybciej 10 mln czy cdr 1 mld? i do tego nie startujemy z podobnych poziomów wycen bo pli ma ponad 3 razy niższą
cdr za ost 4 kw ma c/z ponad 40 a pli 12
to na dziś, jak na jutro?
cdr nadal to świetna spółka ale nie ma nowego super produktu, wszystko opiera o tzw odcinane kupony, do tego
cyberpunk słabo się sprzedaje, a czas wykonania nowej gr aaa+ jakie są celem to wile lat, do tego czy osiągnie się sukces?
i jakie koszty ta olbrzymia rzesza pracowników pochłonie?
cdr ma sporo gotówki, ale skąpe jest do dzielenia się z akcjonariuszami
w końcu baza i oczekiwania samego core biznesu - tutaj najbliższe 2- 3 lata zdecydowanie przemawiają na korzyść pli
dużo łatwiej skalować z poziomu platige niż cdr! serwis dynamicznie rośnie do tego ip
sam serial przyniesie pewnie min kilkanaście mln przychodów, rookie - tu założenia są na poziomie ok 30 mln sprzedaży w 2 lata
ect....
oczywiście za cdr przemawia płynność ale zdecydowanie łatwiej podwoić kurs pli relatywnie niewielkim kapitałem
a, motywów nie powinno zabraknąć
>>> w zasadzie obu spólek nie powinno się porównywać bo są zdecydowanie na innym poziomie rozwoju - cdr już najlepsze co miał to pokazał (wiedźmin), przez platige ta droga dopiero się zaczyna....
ps> przejście na gpw powinno zwiększyć zainteresowanie i poprawić płynność, jak ryzykowne jest mieć tylko jeden produkt pokazał mercator, który obecnie notuje straty na sprzedaży rękawic...
>> to wyłącznie moja opinia, a znacie mnie - jestem niepoprawnym optymistą!