Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jestem, choć piszę bardzo żadko gdyż Alta nauczyła mnie wielu rzeczy, a przede wszystkim pokory. Już nigdy nie zainwestuję w spółkę gdzie jest jeden większościowy akcjonariusz. Nawet jak będzie obiecywał złote góry jak prezes Moritz. Bo jak ktoś taki dostaje pieniądze to robi sobie co chce, a nikt go nie może powstrzymać. I teraz znowu mamy wycenę akcji na około 0,1 wk ale jakie to ma znaczenie jak tych pieniędzy nikt raczej nigdy nie zobaczy, bo Pan i władca może je wyssać przez kolejne 10-15 lat i tyle z tego. Dodaj do tego taką inflację jaką mamy i straty są już potężne. Podobnie teraz jest na JSW kontra Bumech. Wiem ,że to inny węgiel ale JSW zarabia krocie w porównaniu do Bumechu ale JSW to spółka SP, a Bumech walczy o każdą złotówkę dla akcjonariuszy. Dlatego GPW to banan, a giełda w USA jest normalna. Tam jak spółka zarabia to idzie w górę, jak traci to w dół. Na GPW może zarabiać i iść w dół i tracić, a iść w górę. To jest chore, bo nie powinno się u nas szukać spółek, które zarabiają tylko takich które nie oszukają akcjonariuszy, a to już przypomina grę w rosyjską ruletkę.