Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
może kogoś zainteresuje .. ?? jak szukać dobrych poziomów i dobrych momentów do wejścia w walor : na przykładzie LBW - spółka jest bardzo płynna więc na interwale godzinowym ładnie to widać . to jest układ wolumenu od ostatniego szczytu czyli te poziome "bary" pokazują ilość wolumenu dla odpowiedniego przedziału cenowego - zakres od ostatniego szczytu czyli 08.07 .2022- 11,00 interesujący nas czasookres zaznaczyłem na dole różowym prostokątem ( na dolnym wskaźniku) - jak widać wolumen godzinowy jest znikomy i dziś 20.07 po dotarciu do poziomu cenowego na którym był najwyższy widzimy od razu znaczne zwiększenie wolumenu .. https://i.imgur.com/uJAlfOS.png takie zachowanie zwiastuje mocniejszy ruch ale nigdy nie mamy 100% pewności, że ruch nastąpi w górę dlatego ja dla bezpieczeństwa widząc 2 świece które zatrzymały się na 2,18 ustawiam się na kupno powyżej - czyli załóżmy 2,19 .. LBW to walor bardzo spekulacyjny więc każde wejście w pozycje zabezpieczam stopem .. w tym przypadku obecnie dla tego interwału te 2,22 jest wsparciem po złamaniu którego założyłbym że walor ponownie będzie testował 2,14 , a ja bardzoooo nie lubię tracić na pozycji która była zyskowna ..:) :) tylko czy takie wpisy na tym forum mają sens .. ???? hhhmmm