~Kret

Jutro zadzwonię do swojego maklera zapytam czy można cofnąć zapis . Tylko nie się nie wypowiadają pseudo znawcy co twierdzą że nie można bo w sumie przy składaniu zapisu potwierdzales że zapis jest nieodwołalny. Nowelizacja ustawy o ofercie publicznej która weszła w życie 30 mają przewiduje takie wycofanie się z zapisu w ciągu 2 dni roboczych od ogłoszenia informacji tylko tak jest to tam zagmatwane że nie wiem czy w tym przypadku z którym mamy tu do czynienia . Po za tym wezwanie zostało ogłoszone przed 30 mają więc na starych zasadach i obowiązuje rozporządzenie z 2021 roku na temat wzorów wezwań i ono też ma przypadki że można wycofać zapis ale też jest to pogmatwanym dla mnie językiem napisane więc nie wiem trzeba zapytać maklera choć nie wiem czy oni też to będą wiedzieć pewnie będą musieli konsultować. Tam są jeszcze takie zapisy że po 70 dniach wezwania muszą kupić zapisane akcje ale być może tutaj tego nie dotyczy bo jeszcze zgody na koncentrację nie mają. Mogli przedłużyć wezwanie do 120 dni i zdaje się wykorzystali to na maxa od 12 czerwca do 10 lutego to właśnie 120 dni chyba. Więc to wszystko skomplikowane z tym wycofaniem się z zapisu trzeba dopytać w biurze maklerskim. Chyba że ktoś jest w stanie zrozumieć do końca te przepisy czytając je po prostu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.