Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wdrożenie produkcji po zakończonym ea to odległy termin- nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę bo po twoich postach wnioskuję że spodziewasz się sprzedaży za chwilę albo wcale. Prześledź transakcje referencyjne- większość z nich to spółki które już osiągają zyski, przed sf jeszcze daleka droga do tego. Brak transakcji bezpośrednio po pozytywnym zakończeniu ea nie zamyka procesu m&A tak jak twierdzisz - wszystko zależy od tego jaką kwotę chcą osiągnąć- jeżeli ta nie będzie satysfakcjonująca po ukończeniu jednego etapu rozwoju będzie realizowany kolejny i tak do skutku. Nie znając dolnego akceptowalnego progu kwoty nie jesteśmy w stanie określić który etap jest tym ostatnim. To, że kolejne etapy może realizować już sam nabywca jest oczywiste ale nie będzie mógł tego robić dopóki sf będzie sam chciał w to brnąć (A mają do tego możliwości i zapewnione finansowanie) jednocześnie wymagając wyższej kwoty transakcji co z punktu widzenia inwestora powinno być najistotniejsze. Zauważ też że zdobycie finansowania od ebi to nie jest byle co- mając do dyspozycji środki dzięki którym można znacząco o ile nie kilkukrotnie ale przez to w dłuższej perspektywie zwiększyć wartość projektu tylko desperat lub ktoś w skrajnie niekorzystnej sytuacji finansowej by z tego nie skorzystał. Jak dla mnie dobrze ulokowane pieniądze to nie problem- mogą leżeć długo, problemem jest sytuacja w której nie ma gdzie ulokować pieniędzy zwłaszcza w dzisiejszych czasach dlatego nie mam takiego ciśnienia jak większość na tym forum :)