Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2022-06-04 o godz. 09:31 ~Myślący napisał(a):
> Czy miałem rację w tej sprawie, jakieś wieści z WZA?
Co do Walnego - trudno mi ocenić czy bardziej pozytywnie czy negatywnie
Zarząd bardzo trudne pytania dostał, biedny zarząd, i umiejętnie odpowiadał
Było coś o Ukrainie - że tam należności były w większości ubezpieczone, i o Rosji - że tam należności nie są ubezpieczene, i że oprócz należności to kwestia zapasów: jakieś łańcuchy nietypowe mają na Ukr+Rosję+Białoruś (chyba małe płaskie), że mają ich trochę na zapasach, a nie mogą ich gdzie idziej sprzedać, bo nikt inny takich nie używa.
Fragment Walnego mam nagrany (sam dźwięk), przepisuję transkrypt ciekawszych/zabawniejszych fragmentów
Zbulwersowało ich to pytanie o obniżenie wynagrodzenia zarządu
"'my jako zarząd mamy poczucie, że może jeszcze więcej niż akcjonariusze przyczyniamy się do swoim wkładem, swoją pracą i nie pobieraniem ani premi kwartalnej, ani nagród rocznych"
"łatwo jest powiedzeić że nie przynosi akcjonaruszom to zysku, ta firma, czy nie ma dywidendy, to należy to sprzedać prawda, czy zlikwidować fabrykę "
coś tam było że zatrudnia 500coś osób więc utrzymuje pośrednio z 6k osób
"i to jest nasza misja i odpowiedzialność społeczna, nie tylko finansowa! Decydując się być akcjonariuszem tej firmy należy wziąć sobie to do serca, że nie tylko jestem materialistą i biorę pieniądze, kupuje akcje; jeżeli mi się ta polityka nie podoba to ja nie widzę problemu po co to trzymać, jakie akcje i po co [.. niewyraźne ..] niedawno został akcjonariuszem. Naprawdę trzeba go wziąść, i te czasy nie idą lepsze! Ja dzisiaj musiałem zrobić wielką transformację energetyczną w naszej grupie" [ile to zapłacili za energie (7m -> 18m ostatni rok vs ten)]
"w tym roku za energie zapłącimy 18m, więc jeżeli uda nam się utrzymać zysk pozytywny, to ja uważam, że to będzie super. I uważam że to wogóle jest takie tendencyjne pytanie i wogóle nie powinniśmy na to pytanie dyskutować odpowiadać" Zdzisław Bik
Było pod koniec coś o FST i kopalni B-Ch, ale chyba nic bardzo istotnego co by nie było znane wcześniej publicznie (tym co to uważnie śledzą), chyba że mi coś umknęło.