Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem czy wiecie, ale jeśli gra szła w paczce HB to na pewno nie jako driver zakupu paczki. Ci którzy to kupili w paczce w większości przypadków pewnie nawet nie zwrócili uwagi na to, że gra jest w paczce. To raz.
Dwa - Pomimo tak "wysokiej sprzedaży" all-time peak wg steamdb wynosi 827. To przy zaokrąglonej liczbie sprzedanych kopi do 125000 daje nam wynik 0,0066 - tak, matematyka nie kłamie. Nieco ponad 0,5% (pół JEDNEGO %) posiadaczy gry grało w grę jednocześnie i to na jej początku - w 2020r. Początek 2021 - ledwo dobijali do 30 graczy dziennie, z czego pewnie kilku/kilkunastu to byli testerzy. Teraz średnio dobijają do 60, ale patrząc na raport i statystyki o prowadzeniu badań w różnych grupach odbiorczych, to jakby liczba testujących przekłada mi się na liczbę graczy w peaku dziennym.
Niestety - DRIFT21 spisany na straty. Nie ma promocji ze strony 505, bo to lipna gra (trzeba przyznać). Trafia w niszę nisz i nikt nie jest tym produktem zainteresowany. Z tego powodu też nie jestem przekonany co do przyszłości i zyskowności GearShifta. Musieliby go sprzedać pod jakiegoś NFS`a albo coś w tym stylu, żeby mysleć o jakimś zysku. Chociaż i tak nie wiadomo, czy nowe NFS`y powstaną.
Jedyna nadziej teraz w CMRS i ewentualnie tej nowej mobilce. Oby wyjść na zero, bo wiszę na haku pow. 2 PLN... od ponad 2 lat. :/