Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2022-05-19 o godz. 11:21 _wiatrak_ napisał(a):
> A mógłbyś podać źródło tej informacji ?
> Wydawało mi się, że 4A będzie pracowało nad audytem, a nie nad bieżącą księgowością.
Faktycznie pomieszałem fakty, bo czytałem wczesniej jeszcze o audytach. Teraz patrze, że rzeczywiscie nie ma tam o tym wzmianki, więc sorki za zamieszanie, mój błąd, wiec nie wiem jednak co to za biuro.
A co do prowadzenia ksiag, rozne sa polityki, niektóre firmy wola wieksze podmioty zewnetrzne z doswiadczeniem, szczegolnie jesli sa w fazie duzych przekształceń lub dynamiki zmian - jest to wbrew pozorom duzo bezpieczniejsze podejscie (chociaz w tym przypadku sie ewidentnie nie sprawdziło).
Sam miałem okazję pracować w firmach, które w ten sposób postępowały, ale jednak zawsze ktoś wtedy odpowiednio czuwał nad tym jak przebiegają pewne procesy, nie można całkowicie umyć rąk od tego, więc tak czy owak Zarząd nie jest bez winy.