Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tomek - widać po szergu wpisów, że mocno Ci zależy żeby ludzie oddali (nie wnikam w motywację). Zgoda - ostantnio kurs dołuje i popyt/obrtoy sa na mizernym poziomie, zgoda - brak projektów na ten moment trochę psuje perspektywy.
Jest jednak kilka dużych "ALE" które świadomie czy nieświadomie przemilczasz: (i) rynek jest zdołowany, a gaming po szczególnie dużej korekcie i mocno poturbowany co chce ewidentnie wykorzystać CIG, (ii) nie każda ma perspektywę i potrzebę żeby sprzedać "tu i teraz" lecz wilu inwestorów ocenie szanse / wartość spółki w dłuższym horyzoncie (a ty stale pijesz do tego że TERAZ jest słaby popyt i kurs (co z tego jak za pół roku sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej?) (iii) CIG wycenia dziś Spółkę na etapie gdy zrobiła kilka fajnych projeketów i wypracowała już jakąś markę i kontakty oraz zarobiła ładne pieniądze praktycznie po wycenie z okresu crowdfundingu (16 PLN) gdy spółka raczkowała i zbierała dopiero kasę na Roki i ES, (iv) z jakichś powodów CIG chce spółke ściągnąć (więc chyba widzi dla niej perspektywy), (v) teraz jestem prawie pewny że wygaszona komunikacja z inwestorami (a wtym zakresie nowych projetów) to nie jest przypadak i nie zdziwię się jak po wykupie (o ile dojdzie do skutku) okaże się nagle że spółka dopnie raz dwa umowy na kilka nowych gier.
Podsumowując - mi się nie spieszy ze sprzedażą - uważam że wycena jest skandlicznie niska, więc poczekam na lepszą oferte albo trudno niech mnie wyciskają jak dadzą radę ;-)
Pozdrawiam wszytskich Akcjonariuszy