Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To znaczy tak, ja myślę że w tym wypadku rynek się myli bo rynek bardzo często się myli na krótką metę a tutaj nam o to chodzi. Nie zdziwiłbym się n.p. gdyby dywidenda oscylowała wokół 15 zł a nawet więcej ponieważ spółka i tak osiąga stosunkowo duże zyski i jeśli zrezygnuje z inwestycji bo na co te pieniądze trzymać /a jest tam 20 zł które tracą z dnia na dzień/. Wszystko zależy od Tabazy i JP. Z tym, że każdy kto jest przeciwnego zdania niż moje, może mieć rację bo tu tylko można polegać na intuicji A ta często zawodzi. Jak na razie nie zawodzi tylko moja formuła: przykł.8 zł zysk roczny razy 20 dodać 53 zł WK i to wszystko podzielić przez 2 to daje kurs 105-110. Od 3 lat tą formułą liczę w miarę postępów Novity przed i po nabyciu maszyny tu przy kolegach i zawsze się sprawdzała. Przykładowa dywidenda też jak wyżej na pewno by to jeszcze podniosła ,gdyby się sprawdziła. Poczekamy zobaczymy