Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziękuję - ja widziałem powód ;) Już dostałem raport od życzliwej koleżanki - w styczniu BOŚ zakładał 12,219 mld zł przychodów Intercars w 2021 roku i 629,3 mln zł zysku netto. Na 2022 rok zakładano 20% wzrost przychodów i nieznacznie spadającą rentowność. W oparciu o te założenia wycenę akcji w horyzoncie 12M oceniono na 610 zł.
Dzisiaj wiemy, że przychody w 2021 roku wyniosły 12,244 mld zł, a szacunkowy zysk netto to 699 mln zł. I kwartał przyniósł wzrost przychodów o 25,6 % (a więc również powyżej szacunków DM BOŚ).
Słowem - czekam na nową wyższą rekomendację !