Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kto to blokuje? Ja w każdym razie nie siedzę bezczynnie i w związku z tym że nie powinno się marnować czasu i okazji, zdecydowałem też trochę urozmaicić portfel. Nie będę się rozpisywał - poszedłem w fotowoltaikę i okolice, konkretnie spółka OZE Capital. Dlaczego? Bo odnawialne źródła energii to sposób na uniezależnienie energetyczne od Rosji. Bo ta branża będzie (już jest!) grana z powodu rosnących cen paliw kopalnych. Bo powstają nowe programy dofinansowań do pomp ciepła i montażu paneli fotowoltaicznych. A dlaczego OZE Capital? Bo kurs waloru nadal oscyluje w pobliżu wartości emisyjnej. Bo spółka ma wiele wartościowych powiązań z innymi podmiotami w branży i w okolicach, np. pompy ciepła. Bo kapitalizacja i wskaźniki wyglądają zachęcająco: -C/WK- 0,31 -C/P- 1,91 -C/Z- 1,27 Bo widać już początek ciekawych ruchów na papierze, cena jest jeszcze atrakcyjna, a kurs był już kilkukrotnie wyższy. Powyższe argumenty sprawiły że wziąłem i dobieram akcje OZE Capital jako urozmaicenie portfela. Polecam do przemyślenia i obserwacji, nikt do niczego nie zmusza, po prostu wg mnie interesujący papier.