Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie słuchajcie trolli, którzy od samego dołka wypisują setki postów z głupotami. Najpierw miało być 10gr, potem 20gr, potem miało nie być raportu i zawieszenie notowań, a dzisiaj miało nie być umowy. Jest umowa i to lepsza niż zakładano! To tytułem wstępu. Mam ponad 20 lat doświadczenia na GPW o rozpoznaje różne ruchy, potrafię analizować spółkę pod katem fundamentalnym, jak i technicznym, a nawet spekulacyjnym katem. Tutaj - jak już wcześniej pisałem - mamy do czynienia z ewidentnym akumulowaniem papiera od samego dołka. Zerknijcie na A/D. Wydaje mi się, że grubsi gracze umówili się na spadek ceny i przeparkowali cześć akcji na słupy. Oczywiście oliwy do spadków dodał konflikt zbrojny na Ukrainie. Kurs był skrupulatnie zbierany, bez jakiś górnych wideł (jak ma to miejsce przy pump&dump) - tylko jak najwiecej, po jak najniższej cenie. W akcjonariacie został PM, którego obecność bardzo często oznacza spekulacyjne ruchy kilkaset % do góry. Pamietajmy, że nabył 25% akcji po cenie 60gr i tę kasę musi zwrócić. Zagrał więc odwrotnie do szortów - na longa. Aby wyjść z taką ilością papieru kurs kusi być w okolicach 2-3zl. Scenariusz na kolejne dni będzie taki wg mnie: - jutro luka na otwarciu i pompowanie spółki jak najwyżej - espi jutro wieczorem / next week o zwiększeniu posiadania przez PM - w celu dodania paliwa do wzrostów - rajd w stylu 4mass do 2-3zl minimum (choć przekładając 4mass i ruch z 10gr na 4zl, tutaj powinno być 8,20, ale ostrożnie zakładam)