Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam , chciałbym się wymienić moją opinia. Nie będę opisywał tego co już wiemy , każdy zainteresowany powinien poczytać komunikaty. Kilka lat rozwoju i konkurencja będzie pewnie chciała kupić pakiet kontrolny. Dlatego uważam że żaden z udziałowców nie będzie chciał sprzedawać akcji na rynku. Obserwując inne spółki przez lata mam takie wnioski. Jak wchodził gdzieś Pan January to kurs był już 10x-15x wyżej niż kurs minimalny. Po ogłoszeniu wejścia było sypanie tych co kupili na dnie. Tutaj nie było rajdu przed ESPI, a dlaczego ? Według mnie ambitne plany co do działalności e-commerce, brak akcji w obrocie i tylko cierpliwi zarobią a po raportach za rok dwa i tak będzie inny poziom i jak będą chcieli sprzedać pakiet to oddadzą za konkretne pieniądze poza rynkiem. Branża e commerc dzięki paczkomatom, pandemii nabrała tempa, mam nadzieję że poszerzą ofertę o różne kategorie z biznesów Berg Holding i innych firm. Dynamika może nas zaskoczyć , a wystarczy kilka artykułów, reklamy w mediach i zainteresowanie ich ofertą przełoży się na większe grono chętnych inwestorów. Jeżeli allegro jest aktualnie wyceniane na 31 mld kapitalizacji to tutaj osiągnąć 1 mld to kwestia czasu przy dobrym zarządzaniu biznesmen. Za rok mój typ to właśnie kurs 2.5 zł za akcję. Zapraszam do dyskusji