~Amicowiec

Wygląda na to że wysokie ceny stali potowarzyszą nam jeszcze trochę a może i dłużej. Myślę że stąd ten zwiększony kredyt. Może być tak że koszty mimo zwiększonej sprzedaży zeżrą zysk i trzeba będzie dofinansować produkcję. Niestety, zapowiedź podnoszenia stop procentowych nie odwróciła trendu na surowcach a sytuacja geopolityczna wybija je na wyższe poziomy. Więc na ich spadek przyjdzie jeszcze poczekac.Jestem ciekaw wynikow, czy udało się przezucic część kosztów na klienta. Jeśli tak czeka nas jakąś konsola może ze wzrostem w okolice 120. Jeśli nie to możemy spasc jeszcze nawet na 85.Mozna się pocieszać że taka sytuacja nie będzie trwać wiecznie a poczynione inwestycje gdy wrócimy do normalnych cen surowców, pozwoli amice powtórzyć rekordowy rok 2020 tyle że już z perspektywami kontynuacji a to zaowocuje nowym ATH. Ale na to przyjdzie poczekać myślę że gdzieś z 2 lata.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.