Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć samu. Czy to ty samuL? Jakiś czas temu szukałem ile może wynieść koszt takiej fabryki a i oni czyli Pozbud napisali, że to koszt bodaj 180-220 mln zł. Tego rzędu. Jeśli Singapur partycypowałby 50‰ - 50‰ to Pozbud, no już compremum potrzebuje 90-110 mln zł. I teraz najlepsze. Chyba miesiąc - dwa temu pozbud wycenia tj. aktualizuje WK dla fabryki okien - Słonawy na ok. 90 mln zł. Sądzę, że nie przypadkowo. Wydaje mi się, że fabryka pójdzie na sprzedaż a to by oznaczało, że pozbud miałby całą kasę na fabrykę. Oczywiście to moje przypuszczenie, ale po co aktualizowali WK dla Słonawy? No chyba nie dla zabawy. Jeśli padnie info o sprzedaży Słonawy i przeznaczeniu kasy na budowę to ok. roku do ruszenia produkcji. Teraz moim zdaniem jest czas na akumulacje.