Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dawno nie publikowałem to analiza techniczny w związku z powyższym kilka żołnierskich słów na temat bieżącego AT
![]()
W załączniku wykres dla D1 (szczegółowy) nr 1
https://i.imgur.com/PlYKdtA.png
a tam mamy
- złoty krzyż na SMA100 i SMA 200 który wygenerował sie w dniu wczorajszym !!
- wyjście w górę z formacji trójkąta w idealnym czasookresie zgodnie z teorią jak niżej (kilka encyklopedycznych słów) ładnie to widać na wykresie nr 1 trójkąt oznaczyłem kolorem pomarańczowym.
- SMA10,Sma50, Sma100, Sma200 poniżej wyceny waloru wskazuje nam jednoznacznie na silny trend wzrostowym co oznaczyłem na wykresie nr 2
- Możliwy w ciągu 2 sesji sygnał kupna na wskaźniku MACD i AWESOME o czym pisano w postach na forum . Ja dokładnie oznaczyłem na wykresie nr 1 i 2
- piękna obrona fibo 50 % wzrostu 1 fali Eliota oznaczyłem na wykresie nr 1 i 2
- możliwe zakończenie drugiej fali Eliota a co za tym idzie przygotowanie do wybicia dla 3 fali Eliota (na wykresie nr 2 oznaczyłem niebieska linia możliwe zakresy dla 3 fali Eliota oraz możliwe ceny. Chciałem zaznaczyć ze teoretyczny zasięg fali wyznaczyłem na 2,618 fali 1 ale pamiętajmy również ze zasięg może być inny np 4,12 fali 1
wykres nr 2
https://i.imgur.com/D9q7tv4.png
Oprócz AT mamy kilka ciekawych umów podpisanych w trakcje realizacji oraz w raport roczny w dniu 21.03.2022 i Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy
Podczas kształtowania 1 i 2 fali Eliota (przemielił się niemal cały ff ) co potwierdza iz wzrosty nie sa przypadkowe !! a akcjonariat mocny
Moim zdaniem nasilniejszym sygnałem jest Złoty krzyż na SMA100 i SMA200 który od tak nie powstaje wymaga on długiego czaso okresu ........
Jednocześnie informuje iz powyższa analiza nie jest zadna rekomendacja do zakupu a każdy podejmuje sam decyzje inwestycyjne
Acha jeszcze encyklopedia dla trójata oraz najlepsze miejsce do wybicia
Formacji kontynuacji trendu. Do typowych „kształtów” kursu ceny w tej kategorii można zaliczyć formację Trójkąta symetrycznego, zwyżkującego i zniżkującego.
Rysunek 1. Trójkąt symetryczny w trendzie wzrostowym.
Powyższa formacja (Rysunek 1) składa się z dwóch zbiegających się linii (dolna-zwyżkująca, górna-zniżkująca). Potencjalny zasięg wybicia z takiej formacji jest równy wysokości od górnej linii formacji do punktu zwrotnego nr.2.
Miłego dnia