~akcjonariusz

@stary_gracz [185.70.180.*], @investor_jr [185.70.180.*], @owoc666 [185.70.180.*], @szczery_do_bólu [185.70.180.*], @albert_invest [185.70.180.*]...nie wiem z kim rozmawiam, bo występujesz na tym forum w 5ciu osobach, które różnie pisują o zbieżności/rozbieżności: 0-180°.
Nie śmieję się z żadnego sprzedającego. Mogę krytykować powody takiego działania, lecz nie jest to naśmiewanie się.
Kurs spada, ponieważ, generalizując, podaż przewyższa popyt. Inną kwestią jest, że moim zdaniem sytuacja na Moonlicie jest w jakimś stopniu reżyserowana przez obecnego/ych tu spekulanta/ów, którzy na każdej akcji swej transakcji uzyskują przychód ok. 0,2-0,3 PLN. Jak kiedyś pisałem, moim zdaniem, takie działanie nabiera wydajności przy niższym kursie, więc prowadzi/dzą do niego.
Jeśli o mnie chodzi, to aktualnie nie kupuję już ponieważ doszedłem do sufitu wydatków na Moonlita. W inwestycjach trzeba zachować rozsądek i dywersyfikować. W sumie podczas dwóch okresów spadkowych dokupiłem kilkanaście tysięcy sztuk po średniej cenie ok. 3 PLN/akcja. Osiągnąłem równą liczbę kilkudziesięciu tysięcy akcji po średniej cenie zakupu ponad 2 PLN/akcja. Więc nie żartujmy sobie z tym ujawnieniem z powodu 5% stanu posiadania, bo jak zapewne wiesz to 275 tys. akcji.
Moim zdaniem ta gra przyniesie sukces/zysk, choć może to być proces nieco rozłożony w czasie, bo będzie rozwijana. Zwracam uwagę, że MONZO - Digital Model Builder na Androida, która w porównaniu z Model Builderem Moonlita jest rozrywkową zabaweczką, osiągnęła dotąd ponad 10 mln instalacji. Model Builder Moonlita, to gra w wielu aspektach niezwykle twórcza (szczególnie po podłączeniu tabletu graficznego) i ma ponoć wręcz prowadzić do namacalnego dłonią efektu, dzięki drukowi 3D. Czytałem też kiedyś, że ma umożliwiać tworzenie materiałów audio/video ze stworzonym obiektem. Tak informowali i sądzę, że to ważne więc doprowadzą do tych funkcjonalności, które w moim poczuciu zdecydowanie uatrakcyjniłyby ją.
Cały warsztat modelarski dla dowolnej klasy modelarza, przy dowolnym jego oczekiwaniu na dany moment, pozbawiony problematyki lokalowej, pozbawiony pyłów/opiłków/brudu, pozbawiony wyziewów kleju i farbek, przy zminimalizowanych kosztach finansowych zostaje zamknięty w przenośnym kompie i wedle swej genialnej koncepcji, na polu rozrywki i/lub wymagającej i twórczej pasji w dowolnym miejscu (dom, hotel podczas wypoczynku, czy delegacji, dom studencki, las/ łąka podczas biwaku, kamper...) i czasie, może na życzenie użytkownika/gracza rozpocząć lub przerwać/zakończyć swe funkcjonowanie. Myślę, że krytyka tej gry przez ludzi, którzy kiedyś zetknęli się z modelarstwem redukcyjnym, bądź na bieżąco poważnie w nim siedzą, jest wynikiem pierwszej i nieprzemyślanej reakcji (bez przemyślenia jej możliwości nauki, treningu, testowania rozwiązań, mobilności...), bądź określonego interesu finansowego. Zwracam też uwagę, że tak poważny/renomowany wydawca nie angażowałby się w produkt nieudany, nieefektywny finansowo. Osobiście mocno liczę na rynki azjatyckie.
Uważam, że produkcja Dog Trainera, który w moim poczuciu jest bardzo dobrym pomysłem, trwa już od jakiegoś czasu i jej finansowanie mają bezpiecznie zapewnione. Sądzę, że v-ce Prezes Maciej Kowalówka wprowadził tam należyty ład finansowy/ekonomiczny i nad finansowaniem projektów panuje. Zawsze też można liczyć, że dorobią na polu naukowym, tworzeniem technik do produkcji gier.
W swej analizie, oprócz produktów, uwzględniam także fakt obecności w akcjonariacie dużych inwestorów...
Co do momentu wejścia w inwestycję, to czytałem, że bezpiecznie można powierzyć sprawę losowi poprzez rzut monetą lub wyborowi dokonanemu przez małpę... Ja jednak jestem gotów podjąć większe ryzyko, co uczyniłem przez wczesne wejście w inwestycję i dokup, i oczekuję większego profitu z niej.
Konkludując, jeśli jakaś wojna nie rozwali tego świata i świata finansów, to jestem dobrej myśli, mimo, że liczę się z rozłożonym w czasie procesem inwestycyjnym w Moonlita.
Na koniec mogę postawić pytanie: czy przed wydaniem Gas Station, słyszeliście o tej produkcji? Wiązaliście z nią duże nadzieje?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.