Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jeśli wydane w zarządzanie , to Zarządcy płaci się za zrządzanie , a zysk /przychod-koszty =zysk do opodatkowania/ idzie do
Właściciela czytaj :88,10% dla Petrola i 11,90% dla mniejszościowego akcjonariusza /zapewne figuruje z nazwy w papierach ORI Inc /
Innej opcji być nie powinno , nawet jeśli ORI Inc jako spolka jest zarejestrowana w USA . To tak jak kupić tam firmę a mieszkać tutaj.
Czy nie jestem jej właścicielem i nie mam prawa nią zarządzać i decydować gdzie "położę" kasę którą zarobiłem .
Oczywiście płacę należne opłaty dla tamtejszych urzędów , bo tam jest moja /jedna z wielu firm/
To tak na "chłopski rozum" rzecz ujmując.
To dotyczy odpowiedzi na wcześniejszy wpis @dexa