Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2022-01-30 o godz. 19:41 ~Biały napisał(a):
> Nieważne na tą chwilę co dzieje się w spółce.
> > Ulica ma za dużo akcji. Dopóki nie odda nikt tu pompki nie będzie robić.
> > Proste.
"Pompkę jak puszczą"?Raczysz żartować.Nie zrobią teraz gdy tępa ulica trzyma ani wtedy gdy puści czy kupuje pod wpływem takich marzycieli jak krakus czy Maksiu,bo żeby ktoś miał interes w robieniu pompki to musiałyby być widoki na możliwość sprzedaży po pompce.Tak?A kto będzie kupował akcje spółki która już pokazała że nie ma najmniejszych zdolności zarabiania natomiast jako podstawowe źródło dochodu wymyśliła sobie drukowanie akcji i pozyskiwanie dotacji w oparciu o obietnice...Bo trudno przecież zaliczyć do sukcesów covidwatcha...Teraz czekam na info o fiasku drona antysmoga i będzie pozamiatane choć pewnie będą siedzieli cicho,ale zobaczymy to po wynikach za '22-gi choć nawet wtedy będą pewnie próbowali mydlić oczy.Za rok/dwa ta ulica która teraz jest ubierana po 0,3 - 0,35 puści a ja kupię po 0,12.Wtedy b. będę liczył na fałszywki Kierula i po pierwszym dotknięciu 0,6 sprzedam.Myślenie o wyższych poziomach jest nieporozumieniem.
Ja już za środki na softa które zarobiłem na JSW zrobiłem sobie 50% na Hubtechu,bo czekałem, jak pisałem, na 0,5 ale wziąłem jednak po 0,42.Może się uda jeszcze raz,zobaczymy.
Co do JSW to nie będę się powtarzał i przekonywał tych którzy tu zostali na hakach gdy pisałem dawno temu że są do zarobienia dobre pieniądze,ale podziękuję tym którzy tam poszli i przyłożyli rękę do tych wzrostów bo syn chciał zakupić auto i potrzebował do tego min. 60.Dzisiaj siedzi w nowiutkiej 3-jce full opcja.Dziękuję.Ja natomiast wypuściłem,jak nigdy, z obydwu worów też po 60 (kupowane przypominam po 12) i wziąłem po 35 choć można było trochę niżej.I trzymaaaam trzymam,choć mocno się chwieje około 40.Cała giełda czeka co zrobi krótkonogi KGB-owiec,ale dla mnie jest już jasne że odpuści bo potwierdziło się w Kazachstanie że Chińczycy są dalej przeciwko niemu - odbicie na GPW to tylko kwestia czasu,bo zrobiony przez Amerykanów łagodny omikron zakończy pandemię Putina który ma czterech naukowców w randze generałów którzy zrobili to świństwo zaczynając od Chińczyków bo nie chcieli handlować z Niemcami (stąd kryzys ze sprzedażą samochodów i zaawansowanych maszyn Siemensa),a wiadomo że jak u Niemca mniej kasy to i u Putina.No ale Chińczycy przecież nie mogli bez końca zbroić KGB-owca za pośrednictwem Niemców jeśli mają obiecane od Amerykanów połowę Syberii.Geopolityka dla bardziej zaawansowanych...Tego forum raczej nie podejrzewam o zrozumienie,ale tak się mają sprawy.Putin na tym blefie daleko nie zajedzie choćby nie wiem jak się starał żeby wszyscy mu uwierzyli.
Powiem krótko : soft tylko po 12g a na razie JSW.Nie będę mówił że sięgnie od razu setki,bo koksowy jest potrzebny na razie rządowi do budowy infrastruktury więc ten nie będzie podwyższał sobie ceny stali dyktując Mittalowi wyższą cenę koksowego uzasadniając ceną światową koksowego,ale ponowna zagrywka na 60 jest jak najbardziej realna.Pozdrawiam.