Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
że debiut na głównym parkiecie jest planowany po komercjalizacji to jest pewne (zarząd nie raz o tym mówił) i oczywiste (bo teraz debiut wypadłby blado, a przy ew. braku komercjalizacji byłby katastrofą wizerunkową i zniechęciłby inwestorów na przyszłość).
Dla mnie ciekawym pytaniem jest: czy jak SCPFL otrzyma wszystkie zgody od KNF i GPW to przejście na GPW jest:
a) automatyczne (znaczy ten proces raz uruchomiony, po wszystkich zgodach dzieje się dalej bez dodatkowych akcji ze strony SCPFL)?
b) SCPFL ma określony czas na ostateczną decyzję o debiucie - może go opóźnić ale nieznacznie, a po przekroczeniu konkretnego czasu zgody KNF/GPW wygasają i trzeba by zaczynać proces na nowo?
c) SCPFL może dowolnie odwlekać termin debiutu i wybrać go w dowolnym momencie? (wątpliwe)
Nic nie wiem, ale wydaje mi się najbardziej prawdopodobny scenariusz b). Jeśli tak - ile wynosi takie okno czasowe od zgody KNF do ostatecznego debiutu?