Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Podaję je za ostatnim raportem kwartalnym (31.05.2021)Warto je porównać z ew. przychodami ze sprzedaży części udziałów w RT, czyli ok. 60 mln złotych.A teraz zobowiązania:1.Obligacje 15 mln plus 1,09 ml odsetek2. Odsetki od pozostałych obligacji: 0,823 mln złotych + 1,17 mln złotych3. Pożyczka od WSS Społem: 1,15 mln złotych4. Drucianka sp. z o.o.: 2,43 mln złotych5. Zwrot pożyczki do K-Inwest: 25, 5 mln złotych Razem: 47, 163 mln złotych.Do tego dodajemy 20 mln złotych na zamianę kina Wars na PS.To już mamy 67, 663 mln złotych razem/ I to jest po stronie wydatków/.A przychody: Byc może 60 mln złotych/ Saldo: -7,663 mln złotych.W tym czasie, czyli od kwietnia 2021 do konca lutego 2022 roku spółką będzie miała koszty ogólne zarzadu na poziomie 11 mln złotych (1 mln złotych miesięcznie średnio, oszacowane na podstawie kosztów za roku ubiegły, > 11 mln złotych)I już mamy deficyt na poziomie ok. 19 mln złotych. To wskazuje moim zdaniem, że w przysżłym roku, prawdopodobnie w I kwartale spólka bedzie musiała wyemitowac kolejnen obligacje, żeby mieć na tzw. przezycie do czasu, gdy zostyanoie sprzedany Koneser.Wszystkie dane znajdziecie tu: https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2021-05/Skrocone_skonsolidowane_sprawozdanie_finansowe_MSSF_Q1_2021_202105310061426604.pdfI niech ktoś teraz przedsatwi włąsne wyliczenia, z których bedzie wynikałao, że spółka bedzie maiła możliwośc wypłaty dywidendy, to znaczy bedzie miała pieniądze i znikna ogranoczenia związane z emisja obligacji.:). ja tych mozliwości nie widze. Taka jest moja spekulacja.