~KR

Dnia 2021-12-30 o godz. 00:55 ~Ponton napisał(a):
> male mieszkanie, czyli 40m2x7tys za metr2? takie załozenia?
>
> KR fatalny , nie tylko ze kurs poleciał 15-18%, ale daltego ze nie widzialem od dłuzszego czasu zainteresowania wiekszego kapitalu, ni emowe tutaj o ustawionych tranzakcjach 123k czy po 50k, ale nie widac zaintersowania spolka ulicy, kazdy z nas juz ma tyle ile chcial , poza tym fatalny bo nie nie podisali, pkp przesuwa, 390mln nie chcieli od pozudu , infa o fabryca brak, choc jak pisalem to wg mnie niewielki imuls do wzrostów, nawzne zeby podisywali kontrakty ale i zeby były rentowane, wiem ze dla Ciebie , Zakara to dobry rok bo macie akcje tanio, ja tanio nie mam jak wy, no ale moze faktycznie cos w 2022r ruszy sie i kurs znowu podskoczy ,,kilka,,% a przedewszytskim urealnia się plany i nabiora postępu prace oze itp

W dużych miastach małe mieszkania są mniejsze .... ok 35 ale kosztują conajmniej 10k za m2 co najmniej.

Ponton ja się wcale nie przejmuje kursem wiem ... kupiłem dużo wcześniej wiec łatwiej mi mówić... ale to po prostu dobrze rozwijająca się spółka i za rok będziemy się śmiać z tego kursu... tak jak rok temu ... podbijałem tu taki link.. był tacy którzy chcieli nawet dawać na mszę by wzrosło choć powyżej 2 zł :))
Rok 2022 będzie bardzo ciekawy bo po prostu ruszą inwestycje i informacji będzie dużo sam pomyśl.... procedują 8 lokalizacji na OZE (farmy fotowoltaiczne lub wiatrowe) dopiero pokazali jedną ... w Ptaszkowicach gdzie mają pozwolenie na budowę małej farmy fotowoltaicznej 6,6 MW i starają się by rozwinąć to do mocy 35MW. czyli mamy dopiero pierwszą lokalizację z 8-miu a łączna moc ma być ok 460 MW. wiem to będzie się odbywać stopniowo ... i będzie trwać ... ale będą organizować kolejne i sprzedawać część z nich może zostawia dla siebie. O fabryce magazynów energii nie ma co wspominać .. będzie lokalizacja ostateczna to poinformują wbrew pozorom w Polsce nie tak prosto znaleźć teren i dostać pozwolenie na budowę fabryki to musi potrwać. Ale w końcu w jednej z tych trzech lokalizacji o których mówią im się uda. Już dla samych tych dwóch segmentów warto mieć akcje firmy na dłużej.
Ale jak już Ci wielokrotnie tu pisaliśmy jeżeli nie jesteś zadowolony z postępów inwestycji w firmie Pozbud to nie ma się co męczyć trzeba sprzedać i kupić firmę która według Ciebie rozwija się szybciej i w bardziej perspektywicznych branżach.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.