Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kiedyś miałem Puławy, sprzedałem przy 92 zl. Mieli niezły C/Z, dywidendę. Ale jak cena poszła do góry to sprzedałem i dobrze. Było to jeszcze w 2020 roku i argumenty jakie wtedy sobie przyjąłem byly takie iż uważałem Puławy za Molocha, dojną krowa dla elit. Przyjeżdżałem w Gdańsku nie raz ul. Ku Ujściu i widziałem jaki to sypiąca się fabryka gdzie taśmociągi wyglądają jak wyjęte psu z gardła, budynki niezadbane. Lata monopolu na rynku spowodowały ze spółka nie za bardzo wyglądała na taka co dobrze poradzi sobie z zawirowaniami na rynku, teraz się tłumacza ze co2 drogie itp, od 10 lat wiadomo ze węgiel będzie na cenzurowanym i zarząd tego nie przewidział? Gdzie inwestycje w nowsze technologie? Wszystko przespali a teraz się tłumacza oczywistościami. Sorry to nie zarządzanie, tylko statek bez steru. Jak firma nie inwestuje to wcześniej czy pozniej wypada z rynku- podstawy ekonomii, koszty będą rosły, a jak konkurencja wejdzie z tańszym produktem to wtedy będą mieli problem. Póki nie będzie inwestycji ja nie tykam