~Ad

Zejdzie pewnie do takiego poziomu, przy którym arkusz zleceń po stronie kupna wciąż będzie świecił pustkami. Ja zakładam, że jest tu ktoś "większy" i ma pewną przewagę - mając wgląd w arkusz zleceń dokładnie wie, ile "obcych" zleceń znajduje się po obu stronach i na ile może sobie pozwolić. Może przerwać w dowolnym momencie, gdy tylko zauważy wzrost popytu. Zakładam też, że liczy na konkretny kurs na górze i wie, jak dużo może "stracić" na obniżaniu kursu. Trzeba pogodzić się z faktem, że na takich spółkach często to więksi gracze mają dużo do gadania. Gdyby chcieli to po informacji o liście intencyjnym mogli pociągnąć kurs nawet do tej 1zł, a ile było? Nawet nie 10% w górę i to na chwilę. Tu zazwyczaj mamy raczej skromny wzrost i jakoś wątpię, że to wystarcza. Z jakiegoś powodu spółka wciąż wygląda na mało atrakcyjną i nie wierzę w to, że to przypadek lub że kurs spada sam z siebie. To oczywiście tylko moja opinia i być może się mylę, ale myślę, że sporo się jeszcze wydarzy :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.