~Zupazbita

Przepraszam, że się wcinam, bo pytanie nie jest do mnie, ale i ja chciałbym dodać swoje trzy grosze......chociaż jeszcze niedawno Kolego "gratulowałeś" mi sprzedaży "na wsparciu" chociaż ja "dobawiłem towaru" czyli dokupiłem a teraz sam się zestrachałeś? Ale zostawmy to, każdy ma prawo....
Co się zmieniło od kilku tygodni poza tym, że kurs mocno się zwalił? Moim zdaniem do rozwiązania konfliktu jest bliżej jak dalej, a publiczne żądania są wynikiem nacisku na drugą stronę i bardzo dobrze, że spotykają się z coraz mocniejszym sprzeciwem zachodu (po rozmowach putin - biden, akcje ukrainek jeszcze bardziej spadły, bo dziadek okazał się miękiszonem)....... A teraz załużmy, że ruski kałmuk wejdzie na ukrainę i co otrzyma w zamian?
W przypadku szybkiego zwycięstwa, (chociaż niekoniecznie, może być tak, że będzie mocno okupione ofiarami również po ruskiej stromie) na pewno otrzyma kosztowną okupację i biedę, wojnę partyzancką, bojkot zachodu, potencjalne sankcje, naciski na niemcy aby nie uruchamiać NS2, ogólnie nieprzychylność światowej opini publicznej, a także niezadowolenie we własnym kraju z powodu napadu na bratnią ukrainę z którą rosija jest mocno połączona społecznie i gospodarczo. Ruscy nie mogą zapanować nad częśćią zagrabionych ziem donieckiej i ugańskiej obłasti oraz krymu, więc po co im reszta? Nie lepiej im destabilizować ukrainę i wysuwać co i raz nowe żądania i groźby?..... a co do jurija to on nic nie sprzedaje, jakby chciał się pozbyć akcji to by utrzymywał wywindowany kurs ponad 10 pln i tam mielił akcje..... to tak co do zasady sprzedaży....

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.