Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja jak mało który akcjonariusz dokładnie czytałem sprawozdania finansowe, sam robiłem prognozy, dokładnie słuchałem wszelkich informacji rynkowych zarówno od zarządu Idei jak i instytucji państwowych. Doskonale wiedziałem co jest w każdej pozycji bilansowej, w RZIS, w Cash flow... O wycenie PwC nic nie wiedziałem, bo skąd miałem wiedzieć? Nie mam znajomych z szerokiego grona Pisowców, to nikt mnie nie poinformował, że będzie jednak resolution. Jednakże na podstawie dostępnych informacji rynkowych podjąłem decyzję, że Bank w 2021, najpóźniej 2022 wyjdzie na prostą co by też się stało - tak samo mówił Leszek już po resolution, że do końca 2021 byłyby spełnione minimalne wymagania unijne dla wskaźników kapitałowych.
Porównywałem wskaźniki, w tym C/I w stosunku do innych banków, robiłem zestawienia kwartalne... Naprawdę zrobiłem jako inwestor wszystko co mogłem