Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-10-18 o godz. 11:38 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
> Swojaku, masz na myśli supergwiazdę w rodzaju Fluid-a lub EEX? Żeby wymacać taką przeperłę trzeba najpierw przerzucić sporo g. - ale jakieś namiastki zawsze się trafią.
>
> Weźmy taki np. Biomed Lublin. Dziś turla się w okolicach 10 zeta, na które zleciał po piku do 30-tu na fali oczekiwań, że stworzy cudowny lek na Covid-19. A leku jak nie było tak nie ma ... Sentyment sentymentem, ale wiara się stopniowo wykruszy, szczególnie że kończy się okres przejściowy związany ze sprzedażą przez BML praw do Lakcid-u - jeszcze go produkuje, ale na to za chwilę będzie szlaban. Bankrutem jednak raczej nie będzie - a to dzięki szczodrobliwości łosi, które łyknęły akcje sprzedane przez założycieli, którzy następnie udzielili firmie pożyczki - bez której już by była banrutem, bo miała jeszcze 20 baniek do spłaty w PARP i żadnych możliwości, aby samej wygenerować odpowiednią gotówkę. Mój typ - kiedy do łosi dotrze świadomość, w jakim nocniku trzymają rękę, kurs zatrzyma się w okolicach 2 - 3 zeta, a wówczas pożyczkodawcy skonwertują pożyczkę na akcje. Oczywiście to tylko przypuszczenie, bo psychologia tłumu i przewidywanie trendów stadnych wśród baranów zdecydowanie przekracza moje umiejętności.
>
> Jeszcze ciekawszy jest HubTech (czyli ex Boruta). Też bankrutem w przewidywalnej przyszłości raczej nie zostanie. Mało tego - wykazuje nawet spore zyski. Ale ... Po pierwsze - przekształcił się w strukturę holdingową, jak dogorywająca już stajnia Indygo. Sama struktura oczywiście jeszcze sprawy nie przesądza, ale "cypryjscy" właściciele żonglujący akcjami są hmmm - bardzo kreatywni (że tak to ujmę, aby nie musieć tłumaczyć w sądzie, że nie jestem wielbłądem). Po drugie - jakość tych wyników jest ... dziwna. Były takie okresy, że na handlu towarami osiągali (jeśli mnie pamięć nie myli) ponad 4 razy tyle, ile wyniósł ich koszt zakupu. Gdyby dało się legalnie handlować marychą lub koką to bym zrozumiał. A tak żaden towar nie przychodzi mi do głowy, Po trzecie - te zyski pojawiły się mocno "nagle". I na razie nie zostały zaudytowane. No i akcji nadrukowali tyle, że kiedy wyniki tąpną i zacznie się owczy pęd na odwrót, to 20 groszy (dziś jest 60) będzie pierwszym przystankiem. Oczywiście wg mnie - z tymi samymi zastrzeżeniami, co w przypadku przewidywań kursu BML.
>
> Jak widzisz coś tam dla Ciebie po starej znajomości mam. Nie są to pewniaki w rodzaju FLD czy EEX - ale mają spory potencjał do uwolnienia łosia od nieznośnego bólu wywoływanego nadmiarem gotówki.
>
> Pozdrawiam
>
słabe te typy zgrane bez innowacji
ale znalazłem spółkę która w opisie pisze tatk
(ten materiał musi być „szyty na miarę” pod określoną aplikację)
a ponieważ bardzo mi to coś przypomina to już jestem jej akcjonariuszem :))))))))))
Jak będziesz grzeczny to.............
Pozdrawiam