Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na razie to podnieśli cenę wezwania do 2,10. Czyli jest jakiś sukces naszej dyskusji i dziesiątek pytań. Bo nic nie zapowiadało tego kroku na początku. 30 groszy przy 1,44 mln akcji to konieczność wyłożenia przez większościowych dodatkowych 432 tys. zł.
Niestety to za mało jak dla mnie. Jestem akcjonariuszem od kilkunastu lat i nie mam zamiaru oddać akcji nawet za tę cenę. Przegłosowana uchwała zostanie przeze mnie zaskarżona do sądu. Na pewno nie dojdzie do dematerializacji w ciągu najbliższych 2-3 lat. Choć osobiście uważam, że tak naprawdę najważniejsza bitwa dopiero się rozegra w pierwszej połowie przyszłego roku. Większościowi mają zamiary, których w tej chwili nie ujawniają. A z pewnością będą one dla nich korzystne. A jak dla nich, to powinny też być dla mnie i innych mniejszościowych akcjonariuszy. Swoje typy na ten temat mam...