Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja od czwartku mam problemy, bo hasło, które ustaliłem przy pierwszym kroku logowania kompletnie nie działa i dostęp automatycznie jest zablokowany i trzeba odzyskiwać dostęp za każdym razem potwierdzonym płatnym sms. Ustanowiłem hasło 10-cio znakowe, a system w haśle maskowanym pokazuje mi jako ostatni w okienku 11 znak. i tak wkoło to samo. Jak udało mi się zalogować poprzez hasło jednorazowe przesłane mailem to w edycji danych przy ustalaniu nowego hasła trzeba podać poprzednie, które nie dziala i system wyrzuca cię z konta i pojawia się informacja "dostęp został zablokowany". To są rzeczy niepojęte w tych nowoczesnych elektronicznych systemach bankowych. Pierwszy raz się z tym spotykam, bo w kilku bankach mam bankowość internetową, więc nie jestem gapa. Jako klient dawnego IdeaBanku czuję się oszukany.