Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
YorX- ,,Spekuła może chcieć jeszcze zbić cenę aby taniej kupić i później wywindować kurs na wysokie poziomy. *Teoria powtarzana od lat ale jeszcze nigdy się nie potwierdziła. Włożyłbym ją już między bajki/legendy". Mylisz się. Tylko w ubiegłym 2020r było dwa duże spekulacyjne wybicia. 1 . Na wiosnę po informacji że Cormay zakupił partię testów z Chin ( mała partia nic nie znacząca) żaden wyczyn a spekuła wybiła kurs z około 1zł na coś koło 1,7zł w dwa dni. Pierwszy dzień był skok ponad 50% i latały dziesiątki mil.obrotu dziennie. Myślisz że to ulica kupowała ? Ja wtedy sprzedałem drugiego dnia z dużym zarobkiem. Później znów spadło głęboko. 2. Drugie wybicie latem( chyba lipiec, sierpień) gdzie skoczyło na ponad 3zł i też obroty były wielomilionowe. Ulica nie zrobi takich obrotów. Więc była tu też zamieszana spekuła. Więc nie mów że to bajki. Tu będzie jeszcze nie jedno wybicie i można będzie dobrze zarobić. Na Cormay udało się mnie zarobić kilkakrotnie na takich wybiciach. Przyznaję ostatnie wybicie przegapiłem ( sądziłem że dojdzie do 1,7zł) i nie zarobiłem tyle co trzeba. Ale obecnie robię skup bo cena jest niska a firma zaczyna robić coraz większe przychody plus 30%( słusznie zauważyłeś mogą robić kreatywną księgowość aby nie płacić podatków). Wcześniej czy później tu będzie 1,7zł - 2zł. Kupujac w okolicy 1,25zł można ładny grosz przytulić.