Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dlatego ja nigdy nie kupuję akcji pod "pompę". Za słaby jestem, żeby mieć jakikolwiek wpływ na kurs, i zawsze ktoś rozegra jak będzie chciał, ewentualnie zagrają emocje i o kursie zdecyduje owczy pęd. Jak inwestuję w spółkę, to muszę być pewny, albo przynajmniej bardzo przekonany, że to dobra spółka, która da zarobić w dłuższym terminie, która płaci dywidendy, która ma szanse na rozwój. A jak będzie przy okazji pompa, to tylko wartość dodana. Oczywiście każdy ma swój sposób, ale ten polecam bardzo, nie psuje nerwów. A co do batona na S, to jak pojawi się ktoś taki jak ja, kto wierzy w spółkę i chce w nią zainwestować, tylko dużo większym kapitałem, to wciągnie tego batona w kilka sesji do wysokości nowych maximów