Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja nie mam aktualnie. Poczekam sobie na uspokojenie sytuacji. Prawda jest taka że mamy korektę na GPW. Do tego jest prowadzona gra na osłabienie złotego w stosunku do dolara i euro. Bo wiedzą że u nas stopy procentowe pójdą do góry. I to dużo. Gaplinski mówi że stopniowo będą podnosić stopy procentowe. Bo inflacja idzie do góry. Ale mam przeczucie że jak podejdzie pod 10 procent to będzie panika. I podniosą stopy do minimum 5 procent. Wtedy kurs złotego może zacząć rosnąć. W szczególności że FED może zacząć podnosić stopy w połowie przyszłego roku. A EBC wcale o tym nie myśli. Dodatkowo w Stanach mają podnieść daninę od zysków kapitałowych do 28 procent. Przy 19 u nas. Jak myślicie gdzie kapitał przeskoczy. I co za waluta będzie bardziej atrakcyjna.